Öğrencimizin doğaya saygılı maske ambalajı ilk 100’de

Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği “Pro Carton-KASAD Genç Tasarımcılar Ödülleri”nde, Ambalaj Tasarımı Programı öğrencisi Halenur Yavuz maske ambalajıyla ilk 100’de yer aldı.

Avrupa Karton ve Karton Mukavva Üreticileri Derneği (Pro Carton) ve Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (KASAD) 2004 yılından bu yana düzenlediği, gençlerin sürdürülebilir ambalaj çözümlerini dikkate alan yarışmaya Dünya’dan 109 üniversite ve 640 proje katıldı. Türkiye’den 19 öğrencinin yer aldığı yarışmada Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Ambalaj Tasarımı Programı öğrencisi Halenur Yavuz "Cep Maske" isimli ambalaj tasarımıyla ilk 100 içinde yer aldı.

16 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde aralarında Halenur Yavuz’un da bulunduğu genç tasarımcılar başarı belgelerini aldı.

Genç tasarımcı Halenur Yavuz ambalaj tasarımıyla ilgili şunları söyledi:

“Tüm dünyada yaşadığımız salgında hepimiz her gün maske kullanıyoruz ve yedek maskeyi de yanımızda taşıyoruz. Maskeyi alıp cebinize ya da çantanıza koymak hijyenik değil. Bu yüzden maske üreticileri, maskeleri tekli plastik paketlere koyuyor. Bu tasarım ile amacım plastik kullanımını azaltmak ve maskeyi hijyenik bir şekilde yanımızda taşımaktır. İnce ve hafif tasarımının yanında kullanımının da kolay olmasına özen gösterdim. 200 gramın üzerinde tamamen geri dönüştürülmüş kartondan yaptığım bu tasarımın doğaya saygılı olduğunu düşünüyorum.”